Tine Bouman

Contactgegevens

T: 06 20 01 76 67
A: Tolakkerweg 62, 3739JP Hollandsche Rading +
Hoge Naarderweg 3A, 1217AB Hilversum
W: http://www.esse-psycholoog.nl/index.htm
Aanmelden: stuur een sms bericht naar 0620017667 met uw e-mailadres stuur ik een beveiligd aanmeldformulier. Op verzoek bel ik u terug.

Huidige wachttijden

Individuele therapie en relatietherapie: aanmeldstop

Contracten

Klein deel van de zorgverzekeraars; tegemoetkoming kosten naturaverzekering

Werkdagen

Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag

Over de praktijk

Sinds 1996 heb ik een praktijk voor psychotherapie, coaching en loopbaanoriëntatie. Samenwerken met collega's, afstemmen met onze psychiater of (huis-)artsen of andere behandelaars vind ik behulpzaam en doe ik graag. In de praktijk Esse werk ik alleen. Als je je aanmeldt heb je dus steeds met mij te maken, van eerste contact tot intake en behandeling.

De basis van mijn werkwijze is altijd hetzelfde: met respect en belangstelling de moeilijkheden onderzoeken in het leven en/of werk. In deze respectvolle houding zullen oude en nieuwe persoonlijke kwaliteiten tot leven komen. Dit geeft zelfkennis en zelfvertrouwen, waarmee de cliënt de problemen het hoofd kan bieden en richting kan geven aan zijn of haar leven en werken. Al jaren beoefen ik mindfulness. Het werken met cliënten volgens dit principe van 'vriendelijke aandacht en open contact' inspireert me dagelijks.

Ik ben psychotherapeut (BIG), gezondheidszorgpsycholoog (BIG) en arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik ben getrouwd en heb twee jong-volwassen kinderen. Als A&O-psycholoog heb ik gewerkt bij de Universiteit Twente, het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en enkele coachingsbureau's.

Waarvoor kunt u bij mij terecht

Persoonsgerichte psychotherapie is geschikt voor meer complexe klachten of als je merkt dat je steeds vastloopt in de zelfde patronen of valkuilen. In de behandeling richt ik me samen met de cliënt dan meer op de persoonskenmerken; de persoon die jij geworden bent met al je ervaringen en reacties (automatische patronen) die je hebt ontwikkeld om moeilijkheden en uitdagingen in je leven het hoofd te bieden maar die niet altijd meer behulpzaam zijn. Zoals: hoe jij omgaat met jezelf, jouw gevoelens, jouw behoeften en grenzen en relaties met anderen.

* S-GGZ (gespecialiseerde ggz, ook wel G-GGZ genoemd) voor langer durende psychotherapie (half jaar tot langer)

* Individuele of relatietherapie

* Volwassenen vanaf 18 jaar en partnerrelaties

* Klachten: Ik behandel met psychotherapie mensen met depressieve klachten, angsten of onzekerheid, klachten na doorgemaakte ingrijpende gebeurtenis (psychotrauma) of ernstige ziekte, klachten voortkomend uit onveilige hechting, levensfase problemen, of relatieproblemen. Ik ben gespecialiseerd in behandeling van arbeidsgerelateerde psychische klachten zoals burn out.

* Behandelmethoden: psycho-dynamische psychotherapie, affectfobietherapie (AFT), mindfulness & acceptance & commitmenttherapie (ACT), EMDR en andere traumagerichte therapieën, lichaamsgerichte technieken. De behandeling is toegesneden op de cliënt, afhankelijk van de hulpvraag en diagnose, maar ook van de persoonlijke voorkeur van de cliënt voor een bepaalde aanpak of methode en mogelijk met o.a. uitleg, oefeningen en/of schrijfopdrachten. Zo nu en dan verleen ik bedrijfspsychologische hulp in de vorm van psychotherapie. Dat kan ook in de vorm van coaching zijn, of loopbaan-oriëntatie.

Bovenstaande is geen volledig overzicht en wanneer je twijfelt of je bij mij op de goede plek bent, neem dan gerust contact met me op voor overleg.

Wilt u meer weten?

Neem dan een kijkje op de website: www.esse-psycholoog.nl

Je kunt jezelf ook direct aanmelden door te bellen of een sms bericht te sturen met je e-mailadres, dan stuur ik je via een beveiligde mail een aanmeldformulier. Mijn telefoonnummer is: 06 20 01 76 67